Pressemeddelelse

PRESSEMEDDELELSE

Danmark har fået sin første Exitcirkel for piger og kvinder som er udsat for psykisk vold og social kontrol.

Psykisk vold og social kontrol er på den politiske dagsorden i Danmark. Heldigvis for problemet er enormt og råber på synlighed, fokus, faglighed, åbenhed og handling.

Den 4. September 2014 åbnede Danmarks første Exitcirkel- Nej til psykisk vold og social kontrol. Exitcirklen som mødes 2 timer ugentligt på Amager i smukke, trygge, anonyme rammer tæller i dag 10 kvinder og derfor åbner Exitcirklen- Nej til psykisk vold to nye Exitcirkler. En på Nørrebro i Januar 2015 og en i Århus februar 2015. Formålet er at dele livshistorier, erfaringer og håb for derigennem at genfinde styrken og modet til at bryde med den psykiske vold. Samt at tilegne effektive metoder (den kognitive metode) til at tackle og bearbejde de ar, den psykiske vold efterlader samt metoder til at bryde med den psykiske vold.

Exitcirklen ønsker endvidere at gøre op med tabuer omkring psykisk vold bl.a. ved at gøre op med 3 myter:

1: at psykisk vold rammer svage piger/kvinder.

2: at psykisk vold primært er et etnisk/muslimsk problem.

3: at psykisk vold ikke er ligeså alvorligt som fysisk vold.

  1. psykisk vold kan ramme alle mennesker også stærke, handlekraftige, målrettede piger/kvinder og drenge/mænd.
  2. Psykisk vold og social kontrol er et universelt fænomen og forekommer indenfor alle religioner, kulturer og miljøer.
  3. Psykisk vold efterlader evige ar i sjælen, som er ligeså alvorlige som fysisk vold.

Holdet bag Exitcirklen er alle professionelle fagfolk eller unge under relevant uddannelse herunder mange med en flerkulturel muslimsk kulturbaggrund. Vi har derfor en særlig for-forståelse for unge med flerkulturelle rødder. Samtidig holder vi fast i universelle løsningsmodeller og metoder. Således tackler Exitcirklen psykisk vold og social kontrol som et universelt fænomen.

www. exitcirklen.dk

Kontakt: Projektleder Sherin Khankan: mail: Sherin@exitcirklen.dk