Ekstern bestyrrelse

Lotus Turéll Foredragsholder og Forfatter; “Hemmeligheder for pige”

I følge Lotus Turéll opstiller overklassefamilier en facade, hvor familien ser velfungerende ud på grund af dets ressourcer. “Misbruget bliver overset i overklassefamilier, fordi de er dygtige. De er gode rent socialt og har mange ressourcer. De kan mange ting, så de har ikke, de synlige tegn på mistrivsel som en underklassefamilie ville have”

Hendes egen barndom har været præget af uforudsigelighed, hvor det har været svært at spørge om hjælp. Det forsøger Lotus at lave om på nu, hvor hun holder foredrag for flere af landets kommuner, så de kan blive bedre til at gribe ind overfor problemer med alkoholiserede forældre.

Ifølge hende kan alle hjælpe. Det vigtigste er at involvere sig i barnets liv med kærlighed og omsorg, så barnet kan mærke, at der er en voksen, de kan have tillid til og fortælle om sine problemer. Desuden mener hun, at en åbenhed omkring alkoholmisbrug generelt i samfundet vil hjælpe børn til at tale mere om deres problemer.

Rene Offersen Advokat / DLA Piper

René Offersen er advokat med fokus på udførelse af retssager, herunder for Højesteret og international voldgift. Han har ført en række højprofilerede retssager af samfundsmæssig betydning og skrevet retspolitiske bøger, ligesom han er retspolitisk aktiv i det juridiske miljø og samfundsdebatten, hvor han repræsenterer borgerlige synspunkter og værdier.

Behovet for Exitcirklen dokumenteres for ham af den store søgning og den forskelligartede baggrund hos de, der søger hjælp i Exitcirklen, som han tilmed anerkender for at nå ud til mennesker med behov for hjælp, der ellers ikke ville søge kompetent faglig hjælp.

Christina Rosendahl Forkvinde for filminstruktører i DK

Har studeret litteraturvidenskab og film- og medievidenskab ved Københavns Universitet og været forbi Den Europæiske Filmhøjskole og New York Film Academy, inden hun færdiggjorde uddannelsen på den alternative filmskole Super16 i 2002. Rosendahl indtrådte som formand for Danske Filminstruktører i 2014 og er en aktiv debattør, ikke mindst i ligestillingsdebatten i dansk film. Christina er en af Exitcirklens bestyrelsesmedlemmer, fordi hun selv har mærket fysisk og psykisk vold i sin familie igennem sin opvækst. Hun ved, hvor vigtig Exitrcirklens arbejde er, og hun er med til at sætte sit præg i samfundsdebatten.

Andreas Gylling Æbelø Direktør for AIDS Fondet

Andreas Gylling Æbelø har i maj 2017 tiltrådt stillingen som direktør i AIDS-Fondet. Han kommer fra en stilling som chefrådgiver i Advice A/S. Andreas Gylling Æbelø er uddannet cand. mag. i retorik fra Københavns Universitet. Han har arbejdet som særlig rådgiver for daværende handels- og udviklingsminister Mogens Jensen, og han har været kommunikationschef i Det Obelske Familiefond.

Robert Beckerman fhv. Global Leader of IKEA Children

Porträttfoto taget av porträttfotograf Peter Sandin www.petersandinfoto.se

Robert Beckerman er Global Business Leader hos IKEA. Her arbejder han med merchandise og design, men som så mange andre mennesker, har Robert været udsat for psykisk vold i sin barndom. Robert bruger sine dyrebare timer på at være bestyrelsesmedlem hos Exitcirklen, fordi også han kender til alvoren der lurer i psykisk vold og negativ social kontrol.

In current role that I am leaving today in this moment, I have led the strategic work of Children’s IKEA through the full value chain and its been the best professional experience in my life so far working for the most important people in the world – the many children.
 
Having been one of those children, growing up with daily domestic violence, but as well being among the lucky ones being able to leave that environment early since I had a dream that made me strong, it seamed so evident that I should say yes when asked to join the Exitcircle.

Kaspar Colling Forfatter

Kaspar Colling Nielsen debuterede i 2010 med den fabulerende fortælling Mount København, der modtog Danske Banks debutantpris. Siden hen har Kaspar skrevet banebrydende bøger. Kaspar har ved siden af sin forfatterskab valgt at sidde i Exitcirklens eksterne bestyrelse. Han kender og forstår nemlig også alvoren i psykisk vold.

Et menneskeligt skelet har tykke, stærke knogler fra hoften og ned. Men overkroppen er meget fugleagtig og let. Da jeg selv var barn, spurgte jeg min far, hvorfor fugle kunne flyve. Det havde han alle mulige forklaringer på, som ikke var særlig gode. Men da jeg så det skelet, gav det bare mening. De flyver, fordi de ingen underkrop har. De har et kæmpe bryst og vildt tynde ben. Det var sådan, den historie opstod

Petter Gilsvik Direktør for Dutrupgård

Petter Gilsvik har siden 1982 arbejdet med mangfoldighed, dialog og integration i flere norske kommuner. Derudover har han udviklet kampagner mod tortur i Norge i samarbejde med Amnesty International. Han har været direktør for stiftelsen Internasjonalt Hus i Stavanger fra 2000 og frem til 2013. Efter hans bosættelse i Danmark har han åbnet Dutrupgård. Peter har rådgivet Exitcirklen siden 2014, og indgår nu i Exitcirklens eksterne bestyrelse.