Ambassadører

Vincent F. Hendricks Professor i formel filosofi, Københavns Universitet

“Vores samtale og kommunikation er udfordret af, at vi har fået nye betingelser, vi skal vænne os til. Herunder digital mobning eller de lige nu omtalte situationer, hvor unge piger kommer til at sende billeder af sig selv af sted, som kommer til at figurere på hjemmesider, de bestemt ikke havde forestillet sig, bare fordi de er interesserede i en dreng nede i skolen.”

Nina Groes Tidligere direktør for Kvinfo

“Jeg definerer en ledestjerne som en person, der hjælper en med at finde ens egen vej, og – når man har fundet den vej – også hjælper en med at blive på sporet. En person, der giver en styrken til at udfordre de normer, der er i samfundet, når det er nødvendigt.”

Sara Al Nasar Skuespiller

”En kvinde kan have lov til at være den kvinde, hun har lyst til at være – uden at ­skulle kimes ned med fordomme og krav. Om hun har lyst til at være fuldstændig frigjort eller konservativ. Ingen mænd skal bestemme, hvordan kvinder skal eller bør leve. Heller ikke andre kvinder for den sags skyld – kvinder kan være ­hinandens bedste venner og samtidig også hinandens værste fjender. Bare se på den etniske kvindekamp – jeg får til tider kvalme af den.”

Emma Holten Aktivist

”Vi lever altså i et land, hvor der er omkring 4.000 voldtægtsforsøg og tvangssamlejer om året, og hvor 33.000 kvinder bliver udsat for vold i hjemmet. Vi er det land i Europa, hvor flest kvinder er blevet udsat for fysisk vold, og vi er et land med et ret omfattende sexismeproblem.”

 

Afshin Firouzi Skuespiller, filminstruktør samt foredragsholder om psykisk vold

Afshin Firouzi er socialkonsulent, musiker, skuespiller og filminstruktør. Efter en flugt fra Iran med familien i 1983, var sandholmlejren første stop. Derefter fortsatte flugten til Brøndby Strand, hvor Afshin voksede op.  Hans historie er opstået på baggrund af en masse nysgerrighed i livet, som har fået ham verden rundt – og ud til Exitcirklen.

”Min nysgerrighed har også formet mig til den person, jeg er den dag i dag”.

Nazir Afzal Britisk advokat

Nazir Afzal er en britisk advokat, som har specialiseret sig inden for sexuel misbrug af børn og vold mod kvinder. Med muslimsk baggrund og søn af immigranter, betegner Afzal sig som værende en feminist og kæmper for kvinders rettigheder. I sin praksis beskæftiger Afzal sig med sager om æresrelaterede drab, arbejder blandt andet med at hjælpe tvangsgifte kvinder med at løsrive sig fra deres uønskede ægteskab, og hjælper kvinder der er udsat for genitale overgreb.